Beste e-reader uit onze test


Momenteel is de beste 6 inch e-reader uit onze top 5 e-readers:

Onyx Boox C67ML series, opvolger van de succesvolle Onyx Boox C65ML.

Waarom is dit de beste e-reader?
We hebben de diverse e-readers getest op een aantal factoren o.a.:

* leeskwaliteit
* bedieningsgemak
* betrouwbaarheid
* functionaliteit


Leeskwaliteit
De Onyx Boox C67ML heeft de beschikking over een HD display met de hoogst voorkomende resolutie momenteel op de markt. Uiteraard heeft de C67ML een PEARL e-ink.


Bedieningsgemak
De Onyx Boox C67ML heeft naast een touchscreen, waarmee je zeer gemakkelijk en snel zowel met de vinger als met een stylus (als optie te bestellen) door het menu kunt gaan ook bladerknoppen die zowel voor links- als rechtshandigen in te stellen zijn. Aangezien veel lezers liever bladeren met een knopje dan met een veegbeweging over het scherm is dit een groot voordeel. Daarnaast heeft de e-reader ook een knop waarmee je terug kunt naar het vorig menu. Erg handig! Tevens kun je met deze e-reader ook bladeren of tikken met je vinger. Het display is hierbij in 3 zones verdeeld.


Betrouwbaarheid:
E-readerweb.nl heeft nog geen enkele slechte ervaring met de Onyx Boox C67ML, waardoor we dit apparaat als zeer betrouwbaar kunnen bestempelen. Zowel software- als hardwarematig ziet er er prima uit.


Functionaliteit
De Onyx Boox C67ML kan met zeer veel bestanden en als één van de weinige e-readers ook omgaan met MS Word: .doc bestanden.
Tevens heeft deze e-reader een uniek besturingssysteem voor e-readers; het draait namelijk op Android met de bechikking over de Google Play store. Hierdoor kun je diverse externe apps op de e-reader downloaden zoals bijvoorbeeld je gewenste lees app.
Ook kun je met deze e-reader naar muziek luisteren (bijvoorbeeld tijdens het lezen) met de ingebouwde mp3 speler. Uiteraard kunnen dan ook luisterboeken beluister worden.

Verder heeft de C67ML de beschikking over een TTS systeem. Dit is een text-to-speak systeem. Je kunt hiermee teksten laten voorlezen.

Daarnaast beschikt deze e-reader als enige over een unieke pinch zoomfunctie. Hiermee kun je in een e-book eenvoudig met 2 vingers het beeld iets uit elkaar trekken of in elkaar duwen zodat je inzoomt of uitzoomt. Hiermee is deze e-reader z'n concurrentie vooruit omdat bij deze pinch zoomfunctie de tekst na het in- of uitzoomen weer netjes geschaald in beeld wordt gebracht. De Sony PRS-T2/T3 claimt ook over een zoomfunctie met 'vingers' te beschikken, echter daarbij komt de tekst vaak niet meer netjes op zijn plaats, maar loop het uit het beeld.
De C67ML heeft ook de beschikking over WiFi zodat je op internet kunt of je (internet) mail kunt checken. Aantekeningen maken behoort ook tot de mogelijkheden evenals het roteren van het scherm.
De Onyx Boox C67ML kun je op een Nederlandstalig menu inschakelen.

De Onyx Boox C67MLseries heeft daarnaast ook nog een ingebouwde verlichting die in verschillende lichtsterktes is in te stellen. Je zet de verlichting eenvoudig aan of uit met 1 druk op de knop.

T.o.v. van het vorige model, de C65ML, heeft de C67ML een snellere en betere processor en tevens maakt het gebuik van een nieuwer Android besturingssysteem.
Door dit open Android systeem is deze e-reader zo uitgebreid te maken als je zelf wenst. Er zijn standaard al diverse leesapplicaties geïnstalleerd, maar dit kan desgewenst worden uitgebreid met de leesapp van je wensen.

Leesapps:
Door het Android 4.2 besturingssysteem kan deze e-reader met diverse externe apps omgaan zoals bijvoorbeeld:
* De Bol.com/kobo app
* Bliyoo
* Bibliotheek

Conclusie
Op de punten 'Leeskwaliteit', 'Bedieningsgemak', 'Betrouwbaarheid' en 'Functionaliteit' komt de Onyx Boox C67ML series als beste uit de test. Alleen qua betrouwbaarheid kunnen de Sony e-readers meegaan. Helaas worden de Sony e-readers niet meer gemaakt!
De prijs voor de Onyx Boox C67ML ligt gezien de zeer uitgebreide specificaties zeer laag. Tevens zijn de accessoires goedkoop. Koop je de Onyx Boox C67ML inclusief beschermhoes en stopcontactlader dan ben je veelal goedkoper uit dan andere merken.


Highlights:
 • HD kwaliteit
 • Inebouwde regelbare verlichting
 • Android 4
 • Google Play Store
 • geschikt voor bol/kobo app
 • geschikt voor Bliyoo
 • geschikt voor bibliotheek
 • Internet browser
 • Unieke Pinch zoom functie
 • TTS
 • Ondersteunt ook MS Office bestanden (Word, Excel)
 • Ook voor muziek en luisterboeken (mp3, wav)
 • Ook geschikt voor linkshandigen (knoppen aan beide kanten)
 • 6 inch PEARL HD e-ink touchscreen
 • WiFiDe Onyx Boox C67ML kun je hier bestellen.
Er zijn meerdere uitvoeringen in de serie C67ML.
Voor pakket aanbiedingen met de Onyx Boox C67ML kun je hier terecht.
Uitgebreide specificaties van de e-reader kun je vinden in de Extra info bij het artikel.

Er zijn diverse accessoires beschikbaar voor de Onyx Boox C67ML:

* Originele Onyx Boox Wakeup/sleep beschermhoes
* Stopcontactlader
* Stylus pennen
* Screenprotectors
* Cleaning sets
* micro SD kaarten
* autoladers 12V